sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Työharjoittelua asiakaspalvelussa

Työharjoittelua viikko takana.

Harjoittelupaikkani on GameStop-liikkeessä. Tehtäviini kuuluu asiakkaiden palveleminen eli tervehtiminen kun asiakas saapuu kauppaan ja kysymyksiin vastaaminen, jos asiakas haluaa tietää tuotteistamme. Liikkeen järjestyksessä pitäminen kuuluu myös tehtäviin eli tuotteet pitää aakkostaa, hintalaput asettaa tuotteisiin, tuotteet laittaa paikoilleen ja tietysti liikkeen siivous.

Ensimmäinen viikko meni aika nopeasti. Tehtävää ei hirveästi ollut, koska samaan aikaan oli palkattu uusi työntekijä jota koulutettiin, joten liikkeessä oli 2-4 työntekijää aina samaan aikaan ja normaalisti työntekijöitä on vain 1-2. Siitä huolimatta pyrin pitämään itseni kiireisenä, silloin kun ei ollut tehtävää niin tutustuin liikkeen tuotteisiin, siivoilin ja tutustuin kassa/tietokonejärjestelmän toimintoihin, Kysyin aina muilta työntekijöiltä, jos en tiennyt miten joku asia tehdään. Ensi viikolla todennäköisesti saan tunnukset tietokoneelle, mikä tarkoittaa että pystyn myös työskentelemään kassalla ja työvastuuni kasvaa.

Ensimmäisen viikon aikana, joka päivä työaika alkoi klo 9:45, Heti työhön päästyä puen työvaatteet päälle eli takin missä on GameStop-logo ja nimilappu kiinni, sen jälkeen imuroin ja mahdollisesti luuttuan myös lattian. Pikaisesti siivottua ja järjestettyä kaiken valmiksi avaamme liikkeen eli klo 10. Joka päivä työntekijöillä on lista tarvittavista tehtävistä, missä voi olla tietoa vaihdetuista hinnoista(hintalaput vaihdettava uusiin tuotteissa), tehtäviä inventaarion suhteen ja kaikkea muuta mahdollista.

Kyseisessä liikkeessä on yhteensä 5 työntekijää, joista 1-2 työnskentelee samaan aikaan. Työvuoroja on kaksi erilaista, aamu- ja iltavuorot, jotka alkavat noin klo 9:45 ja klo 14. Itselläni on työtunteja kuusi tuntia viitenä päivänä viikossa. 





GameStop on maailman suurin tietokone- ja konsolipelien myyntiin keskittyä kauppaketju. Perustettu 1984 Teksasissa, Yhdysvalloissa. GameStop liikkeitä on maailmalla reilusti yli seitsemän tuhatta.GameStop on osakeyhtiö. 

Vuonna 2016 GameStopin maailmanlaajuinen liikevaihto oli yli 9 miljardia dollaria ja Suomessa noin 13,1 miljoonaa euroa. Suurin osa liikevaihdosta tulee kierrätetyistä peleistä eli voit tuoda vanhat pelisi liikkeeseen ja saat niistä vaihtoarvoa tai käteistä halutessasi, minkä jälkeen GameStop myy ne eteenpäin. Sama myös konsoleille.



Lähde: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti