torstai 27. huhtikuuta 2017

Toiseksi viimeinen viikko ja viimeinen viikko PopUpCollegessa.

Toiseksi viimeisenä maanantaina käytiin kyselemässä eri projekteja yrityksiltä, mutta ketään ei oikein kiinnostunut tai annettiin liian lyhyt varoitusaika, koska PopUp loppuu jo tämän viikon aikana niin ei saa hommattua mitään promoamiseen liittyviä varusteita tai muuta tarvittavaa.

Tiistaina käytiin Kampin keilahallissa ja Finnkinossa kyselemässä, jos olisivat kiinnostuneita vaihtamaan palveluksia eli me voitaisiin pitää päättäjäiset niiden luona tämän viikon aikana ja vastapalveluksi voitaisiin auttaa heitä jotenkin, mutta en saanut koskaan vastausta sähköpostiin.

Keskiviikkona käytiin patentti- ja rekisterikeskuksessa kuuntelemassa esittelyä eri yritysmuodoista, yrityksen perustamisesta ja yrityksen nimen valinnasta. Itse olin tehnyt aiheeseen liittyviä tehtäviä lähiaikoina, niin en oikeastaan kuullut mitään uutta.

Loppu viikosta meille tuli projektitarjous liittyen yritysten työntekijöiden haastatteluun Kampissa. Mikä kuulosti itsestäni oikein kiinnostavalta heti alusta alkaen, joten lähdin projektiin apulaispäälliköksi.


-

Viimeinen viikko

Maanantaina olisin halunnut saada projektin jo aloitettua, mutta PopUpissa kävi vieraita ja oli kaikenlaista muuta menoa tai kokousta kokoajan, niin saatiin projektipäällikön kanssa vain säädettyä suunnitelma mihin mennään haastattelemaan ja miten merkitään, että ollaan käyty jo haastattelemassa, ettei useampi käy turhaan häiritsemässä samassa liikkeessä. Tein meille myös google-drive kansion, mihin voidaan laittaa haastattelut ja äänittteet haastatteluista.

Käytiin myös tutustumassa Maria 01:een eli startup yritysrakennukseen, joka sijaitsee vanhan marian sairaalan tiloissa. Se oli hyvin mielenkiintoinen paikka ja esitettiin kiinnostavasti, vaikka en olekkaan itse kovin kiinnostunut yrityksen perustamisesta, ainakaan tällä hetkellä. Hienoa, että Helsinki ottaa käyttöön vanhoja rakenuksia, sen sijaan että pitäisi niitä tyhjillään. Sisustus oli myös mielenkiintoinen, monet paikat olivat samannäköisiä kuin sairaala aikoina esim. opaskylttejä oli edelleen paikoillaan ja ulkona luki oven luona "Not a hospital" kyltissä, joka yleensä ilmoittaa sairaalan tai terveyskeskuksen nimen.

Tiistaina aloitettiin haastattelut, itseäni jännitti ihan älyttömästi ensimmäinen haastatteluni, joten se kesti semmoiset reilu 15 minuuttia, vaikka sisältöä oli vähemmän kuin muissa haastatteluissa ja muut haastattelut kesti 8-10 minuuttia suurinpiirtein. Olin myös vähän epävarman oloinen tehdessäni kysymyksiä haastattelussa, joten haastateltavaakin varmasti jännitti sen takia enemmän, mutta sain sen silti hoidettua ja mitä useamman haastattelun tein niin sitä helpommaksi se muuttui. Jouduin myös vähän kannustamaan muita tekemään haastatteluja, jotta he saisivat aloitettua. En nimittäin ollut ainoa jota jännitti, autoin osaa valitsemaan sellaisen yrityksen listalta joka olisi heille jotenkin tuttu, jotta haastattelu olisi helpompaa ja rauhoittelin, että jännitys on ihan normaalia eli sen ei kannata antaa estää työntekoa.

Keskiviikkona tein myös koko päivän haastatteluja ja litterointia eli äänitteen purkamista tekstiksi, välillä myös vähän kiroilin itsekseni, koska meitä oli alunperin projektissa useita henkilöitä ja yhtäkkiä suurin osa olikin kadonnut jonnekin muualle projektin parista, mutta onneksi muutama henkilö hoiti osansa ja meillä on projektissa erinomainen projektipäällikkö, joka työskentelee useamman henkilön edestä, minkä ansiosta projekti ei epäonnistu ihan täysin.

Torstaina eli tänään meni koko päivä lisätessä liitteitä ihmisten haastatteluihin google-drivessa ja "potkimalla" ihmisiä, jotta he saisivat haastattelunsa lähetettyä sinne litteroinnin ja äänitteen kera, Suurin osa projektin henkilöistä jätti myös tulematta PopUpiin tekemättä ilmoitusta asiasta, lisäksi jouduin myös itse lähtemään kotiin aikaisemmin henkilökohtaisista syistä. Ennen lähtöäni sain vielä tehtyä yhden haastattelun, joka olisi vielä tarkoitus litteroida heti kun saan tämän kirjoituksen julkaistua.

Huomenna eli perjantaina on viimeinen päivä PopUpCollegessa. Todennäköisesti pikaisesti sovitaan projektipäällikön kanssa, että pitääkö vielä yrittää edetä haastatteluprojektissa jotenkin esim. soitella yhteyshenkilölle vielä ja sen jälkeen osallistutaan siivoukseen. Klo 10 pitäisi tulla auto, mihin kannetaan kaikki PopUpin kalusteet ja sen jälkeen kokoonnutaan SLK:n tiloissa, jos paikat on siivottuina PopUpin puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti